Site icon VERONIKA

Mých 10 novoročních předsevzetí

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Máme za sebou už skoro polovinu ledna a také čas, kdy bychom měli začít naplňovat naše novoroční předsevzetí. Čas, kdy se ukáže, zda šlo jen o nějakou silvestrovskou euforii, povánoční výčitky svědomí, nebo opravdové cíle, kterých chceme dosáhnout. A i když jsem toto téma nakousla již v minulém článku, rozhodla jsem se, že se vám dnes o mých přáních a snech rozepíšu třošku víc.

Na začátek je třeba říct, že nejsem ten typ člověka, který by každou novou výzvu odkládal až na začátek roku. Až přijde ten správný čas. Většinou se snažím překonávat a zlepšovat v každém ročním období a proto jsem si mnoho přání splnila již během roku uplynulého. Za největší splněný cíl 2017 považuji nový design blogu, na kterém jsem průběžně pracovala už od loňského Silvestra. Práce to byla opravdu zdlouhavá a nejednou jsem měla chuť se na všechno vykašlat, ale doufám a věřím, že výsledek stojí za to.

Další novoroční evergreeny jako hubnutí, pravidelné cvičení či čtení knih tu dnes také nečekejte. Ty tvoří velkou část mého života už pěkných pár let a jediné předsevzetí snad může být, abych u nich zůstala.

Původně jsem si tedy myslela, že ani žádná novoroční přání nemám. Když jsem však otevřela svůj nový růžový Blackbrick diář a vykoukla na mě stránka s ročními cíli, situace se rázem změnila. Zamyslela jsem se nad sebou samou, nad tím, v čem se chci zlepšovat a posouvat dál, nad svou leností a pohodlností. Došlo mi, že bez cílů a překážek, které bych mohla překonávat, budu pořád na tom samém místě. Nikam se nehnu a budu znuděně bloudit životem.

A tak jsem se proti původnímu přesvědčení chopila pera a sepsala si několik cílů, na které se chci v roce 2018 zaměřit. Nejde o nic závazného, nic, co by mě mělo stresovat nebo urgovat. Jsou to jen body, které by měly mému roku udávat směr. Jsou to přání, která mi pomohou při rozhodování a určí, jakým směrem se mám vydat dál.

Když jsem si totiž své cíle sepsala, hned dostaly úplně jiný rozměr. Jakmile jsem je viděla černé na bílém, připadaly mi reálnější. Dosažitelné. A abych si jejich splnění pojistila dvojnásobně, rozhodla jsem se, že se s vámi o ně podělím hezky veřejně i tady na blogu. Čím více lidem totiž o svých novoročních předsevzetích povíte, tím náročnější bude je nakonec vzdát. 

 

Tak teď už ale konec povídání a zde je mých 10 předsevzetí pro rok 2018:

 

 

 A jaká jsou vaše novoroční předsevzetí?

Veronika ♥

Exit mobile version
Přejít k navigační liště