Oběd v oblacích

října 31, 2015 Veronika Tázlerová 5 Comments



Jaké to asi je, obědvat v nebi? Tato otázka mi vrtala hlavou už tolikrát, když jsem procházela kolem Žižkovského vysílače. A že těch cest už bylo.

Věž je vysoká 216 metrů a je opravdouvou dominantou Prahy. Symbol, který jedni milují, druzí nenávidí. V roce 2000 bylo na pilíře stavby umístěno dílo Davida Černého Miminka, znázorňující batolata lezoucí nahoru a dolů, které vykouzlí úsměv nejednomu zvídavému turistovi. A nejen jim. Já jim fandím také.

A ve čtvrtek jsem konečně díky českému Zomato měla možnost vystoupat do nebes a užít si kousek žižkovského luxusu. A byl to skvělý zážitek!

Restaurace s příznačným názvem Oblaca je ráj na zemi. Pardon, v oblacích. Kuchaři kladou důraz na domácí produkty a nabízejí sezónní jídla, která uspokojí snad každého. 

Dokonalý servis je zde samozřejmostí. Jídlo vypadalo i chutnalo výborně a když si k tomu představíte ten dechberoucí výhled na celou metropoli, musíte prominout i vyšší ceny. Jsou zasloužené.

Po úžasném obědě jsme se šli ještě podívat o kousek výš, kde se nachází překrásná vyhlídka. Věž si můžete obejít kolem dokola a pokud jste se zrovna přejedli (třeba na farmářských trzích na Jiřáku), můžete si zaplatit vstup jen do samotné observatoře. I tam na vás čeká malý snack bar, takže hlady v nebi určitě neumřete.

I když... nebylo by to krásné?

Veru





















Oblaca Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato

5 komentářů: